Wat de kinderen doen

We werken in kleine groepen, op deze manier kunnen wij onze kinderen alle aandacht geven die ze nodig hebben om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Bij Jiddo hebben wij mooie grote ruimtes, hierdoor kunnen we de kinderen plaatsen in de groep die qua leeftijd en ontwikkeling het best bij ze past. De groepen zijn daardoor klein, waardoor persoonlijke aandacht en het optimaal stimuleren van de ontwikkeling gewaarborgd is. De baby’s komen zo tot rust en kunnen op ontdekkingstocht. Onze dreumesen en peuters gaan in de kring en werken in hoeken of aan geplande activiteiten, zij vinden uitdaging op hun eigen niveau. Hiervoor gebruiken wij onder andere de methode Puk en Ko, samen met Puk beleven we de grootste avonturen.  Wij vinden het ook belangrijk dat de kinderen van elkaar leren en ontdekken, dus zijn we op gezette tijden ook samen als groep (bijvoorbeeld tijdens het eten, maar ook tijdens speelmomenten).

De ontwikkeling van het kind staat centraal in onze opvang. We stimuleren ze op allerlei manieren. Hierbij kunt u denken aan creatief bezig zijn (we werken met een wekelijks thema), samen een boekje lezen of door met elkaar liedjes te zingen. Aan de basis hiervan staat goed geschoold personeel met veel ervaring, met een passie voor kinderen, wetend waar ze mee bezig zijn. Belangrijk is het volgen van de ontwikkeling, dit proberen we zo goed mogelijk in beeld te krijgen, hiervoor gebruiken wij, KIJK! een observatiesysteem voor kinderen van 0-4 jaar. Daarnaast is het ook belangrijk dat de kinderen genieten van het kind zijn. Bij mooi weer kunnen ze buiten spelen. Eten vinden we ook belangrijk. Elke dag eten we in de ochtend samen met de kinderen fruit. Tussen de middag eten we samen met de kinderen een verse warme maaltijd, en voordat ze aan het einde van de middag worden opgehaald, eten we samen een broodje.